Welkom! | Inloggen | Registreren

Over ons

Deze website is tot stand gekomen door 2 jongens die al enkele jaren toch enige tijd steken in carnavalmuziek..


Al jaren speelde het idee om een volledige database te maken met op termijn alle carnaval-cd's, liedjes, teksten.. Kortom, een alles omvattende website. Enkele keren werd er ook effectief aan begonnen, maar nooit werd het helemaal uitgewerkt. Tot nu dus! In mei van dit jaar kwam het idee opnieuw.. "Zouden we het nu toch eens niet doen?". En we begonnen er aan. Een overzicht samenstellen van eigen collecties, die van vrienden en kennissen... (waarvoor bedankt allemaal!), ondertussen een ontwerp maken, implementeren, hoesjes scannen, CD's invoeren, teksten invoeren, enzovoort...


We zijn dan ook heel trots dat we u op 23 Augustus 2013 de lancering kunnen melden van OilsjterseLiekes.be!

Wat is nu de bedoeling?

Wordt dit een website waar je enkel CD's en liedjes kan doorbladeren? Neen, we willen een website creëren waar iedereen graag en regelmatig terugkomt. We zullen op termijn wedstrijden organiseren en spelletjes. Zo beginnen we nu met 'Iejn Teigen Iejn!'. Elke week spelen we 2 nummers tegen elkaar uit en de winnaar komt in een select lijstje terecht. Later zullen er ook nog andere wedstrijden en spelletjes bijkomen. Hou hiervoor ook onze Facebook en Twitter in het oog!


Uiteraard primeert de kern van de website, de database. We weten dat ze op dit moment nog niet volledig is. Wanneer u een aanvulling of verbetering hebt, kan je ons die altijd doormailen op info@oilsjterseliekes.be. Er zit al heel wat in, maar geloof ons als we zeggen dat het een pak werk is en zeer tijdrovend bovendien. Maar we beloven dat de database op termijn helemaal vervolledigd wordt!


Verder rest ons enkel nog iedereen te bedanken die hieraan meegewerkt heeft. De mensen die teksten hebben doorgestuurd, Kebieken, waar we enkele teksten als basis konden gebruiken, Koen De Vogelaere voor het helpen inscannen van enkele hoesjes en als laatste: Jullie allemaal, die van deze website gebruik maken om iets op te zoeken of gewoon om eens te verdwijnen in de geschiedenis van ons muzikaal erfgoed!

Veel plezier!


Mike Heiremans & Jens Van Wesemael